Start Srbija

Welcome to the blog of Arsenijus

Miting Kosovo je Srbija

Mogu li neznalice uništiti mitove ?

Može li AV izmeniti kolektivnu svest Srba ? Jul 2017.

Neznalice u javnosti često izlaze sa tezom da je potrebno da se odreknemo mitova da bi nam bilo bolje. Oni misle da su mitovi izmišljene nerealne pričice koje smetaju modernom napretku. Medjutim energija mitova je višeg ranga po trajanju i snazi. Ona se može uporediti sa vuklanskom energijom, nekada miruje ali kada bukne ruši sve pred sobom. Potencijal mita kao i vulkana traje vekovima i desetinama vekova. Nadalje, mit je sama suština identiteta nekog bića, pojedinca ili naroda. Ako ne bi imali ove mitove na njihovo mesto bi morali biti stavljeni neki drugi, i to bi onda bili drugi ljudi drugi narod.

U svom pozivu na dijalog o Kosovu odmah nakon posete SAD-u i upustava koje je dobio, on otkriva šta ga muči: "Čuvaćemo konfliket čiji smisao ne znamo." AV nema znanje, to ga muči i naivno viri u krater vulkana. Hteo bi da ga ugasi sa kofom vode. Šta je njegov motiv da se prihvata tako kolosalnih stvari, kao što je izmena svesti jednog naroda ? Da li je on veliki vodja, genije koji se radnja jednom u hiljadu godina? Koji novi mit nudi AV i mnogi drugi ovde? Njegova teza je da treba što pre da izgubimo identitet i da kao rulja stanemo na začelje drugih evropskih naroda, da prhvatimo njihove vrednosti. Za početak da radimo za njih kao sluge i robovi sa 10 puta manjom nagradom za potpuno isti posao i učinak ili u najboljem slučaju svi da se raselimo odavde i u sledećoj generaciji da nam se deca ničega ne sećaju.

Ono čime se ovde prioritetno treba baviti svaki službenik ovog naroda je demografska obnova, mere da se veoma loši trendovi iseljavanja i neradjanja ublaže i jednom zaustave. Projektanti novog svetskog poretka zadovoljno trljaju ruke, jer svake godine je situacija sve lošija a preokret manje verovatan. Svaka godina sa vođstvom neznalica je samo stepenica niže za nas. Izmenimo zakonodavstvo tako da bude sve više dece, a manje parada.

Comments 0


Fraska na Kosovu iz 1346. godine

Više o ovoj fresci...

Sazaj više o Pećkoj patrijaršiji ovde:


Tags

Arsenijus Start Srbija blog zen Serbia fitnes Ideas politika Family