Start Srbija

Welcome to the blog of Arsenijus

Nature

Sunčana reka, leto na Drini

Izveštaj o izletištu na Drini kod Banje Koviljače. Drina kao prirodni djakuzi.
Avugst 2017.

Nadomak Banje Koviljače, na putu prema Malom Zvorniku, na Drini se nalazi turistički kompleks u etno stilu velike površine. Mesto na Drini gde je kupalište je romantično, na njemu je Šotra snimao brojne scene serija po romanima Mir Jam. Drina je brza, ali na tom mestu postoji sprud koji je usporava, čak tok malo skreće na desno i nekolko metara nosi na suprotnu stranu, tako da je u tom delu bezbedno i za decu. Drina radi kao prirodni đakuzi, i pruža izvaredno rashladjenje i masažu kada ležite na kamenju plićaku. Na Drini se nećete naplivati na dužinama većim od 8 metara, ali ima dovoljno napetosti mišića u suprotstavljanju vodenoj struji kada se sporo pomerate uzvodno. Ukoliko temperature prelaze 33 stepena, ovo je izvanredno mesto da provedete dan. Na dan naše posete bilo je 40 stepeni ali je sve to Drina lako rashladila.

Nature

Restoran nadomak Šotrine plaže u okviru kompleksa Sunčana reka je dobar, prostran i u hladovini. U restoranu svira živa muzika sa repertoarom kao u Skadarliji, starogradska muzika, što povećava ugodjaj. Cene hrane su standardne, obilan ručak i piće za petoro ljudi oko 4500 dinara. Hrana je solidna, mada ne vrhunska. Na samoj vodi nalazi se drugi restoran sa pićem, jako dobro uklopljen u prirodni ambijent.

Nature
Na ovom mestu šetala je Nera ...
Nature

Kompleks sadrži brojne aktovnosti, npr. jahanje konja 250 din krug, zatim tereni za košarku i odbojku, streljana, izložba tradicionalnih kuća sojenica od slame trske drveta i blata. Sadrži i bugalove koje možete iznajmiti po pristupačnim cenama. Toaleti u kompleksu su na dobrim mestima i u pristojnom stanju. Konji i poniji, kao i razne ptice ulepšavaju prostor.

Nature
Nature

Generalni zaključak je da je Sunčana reka dobar izbor za vrele letnje dane. Drinska voda je osvežavajuće hladna i čista, a brojni sadržaji i dobra klopa pružaju kompletan ugođaj. Evo još fotografija koje će vam pomoći da se odlučite. Sunčana reka

Plaža Sunčana reka kod Banje Koviljače je kamenita, ali kamenje nije oštro. Ležanje na kemenju u vodi je vrlo ugodno, zbog smanjenja pritiska po arhimedovom zakonu.

Sunčana reka

Rashladjivanje na plaži Sunčane reke Drine

Sunčana reka

Šetalište pored reke je u hladovini, a ima i klupe!

Sunčana reka

Možete iznajmiti fijaker ili jahati konja, što je vrlo ubudljivo za decu ( jedan krug 250 din, 2-3 minuta jahanja). Nature

Pristup vodi je stepenicama, ali oprezno jer može biti klizavo, a u zavisnosti od nivoa Drine jedan deo je hodanje kroz vodu.

Sunčana reka

Evo kako izgledaju bungalovi koje možete iznajmiti

Nature

Sedenje ili ležanje u brzoj osvežavajućoj vodi je najčešći način osveženja ovde. Ponesite šešir šireg oboda, i kreme za sunčanje i dugo će te moći da uživate.

Nature

Jedan deo je bezbedan i za decu zbog dvostrukog spruda

Nature

Ko kaže da naši preci nisu znali za blagodeti plaža i kupanja ?

Nature

Comments 0